Abureli on-line Cum sunt un tip care trebuie sa se exprime, oricum si oricand, numai s-o comita, mare bucurie cu netul si blogul...pot povesti despre mine si bolunzii din jurul meu.

Noul Cernobil
     media: 3.67 din 3 voturi

In regiunea ucraineana Dnepropetrovsk exista o mina de uraniu abandonata, situata in apropierea satului Dovhyvka, la suprafata careia nivelul radiatiilor radioactive este de 5 ori mai mare decat in Cernobal. (cotidianul Segodnya)

Detectorul meu de radiatii s-a oprit la valoarea de 2.611 micro Roentgeni pe ora, in timp ce nivelul normal de radioactivitate trebuie sa fie in jur de doar 30 de Roentgeni pe ora, pentru ca expunerea sa nu devina periculoasa. Pana si in apropierea reactorului de la Cernobal, nivelul radiatiilor nu trece in prezent, de 500-600 micro Roentgeni pe ora. Radiatiile nu-i vor ucide instananeu pe oameni, dar nici bine nu le va fi pe viitor.

Oleskiy Vedmidsly, conducatorul echipei de ecologisti

Zona radioactiva se afla la 800km de Bucuresti!

Sursa: Timpul


Tag-uri Technorati: , , , , , ,Comentarii

Mina pare destul de indepartata de noi daca ne uitam pe harta. Totusi, un nivel atat de ridicat de radiatie nu cred ca este posibil. Ma gandesc mai degraba ca e un articol inventat. Cum au sapat la vremea respectiva cei din mina, nu au murit instant de la radiatii ? Daca la suprafata e nivelul asta de radiatii, cum o fi inauntru ?
de RCA ieftin in data de 2010-12-09 17:48
Se spune ca de-a lungul istoriei, mereu a fost cineva care sa doreasca viata vesnica, cautand fel si el de leacuri. Se vorbeste pe teritoriile Romaniei de o apa care facea minuni, trata lumea de boli si imbatranindu-i mai greu.

Ei bine, in unele surse pe internet am gasit asocierea intre zacamintele de uraniu si apa care da viata vesnica. Spuneau unii ca aceste fantani cu apa care face minuni sunt in zonele in care isi face prezenta uraniul.

Din cate stiu eu este invers, uraniul produce mutatii si imbatraneste oamenii.
de vacante reusite in data de 2011-02-17 20:00


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
   
 
 
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare