Abureli on-line Cum sunt un tip care trebuie sa se exprime, oricum si oricand, numai s-o comita, mare bucurie cu netul si blogul...pot povesti despre mine si bolunzii din jurul meu.

Artistii ie smuciti
     media: 5.00 din 4 voturi

Pe tema disjunctiei dintre opera si caracterul artistilor si a faptului ca cele doua sunt amestecate cand judecam un poet, pictor, sculptor, scriitor, etc e o intreaga discutie pe tot netul romanesc (banuiesc ca si in media, dar nu mai ma ating de telecomanda pana nu se potolesc mancatorii de cadavre), de cand cu moartea celui mai poet barbos din Romanika.

Cineva protesteaza cum ca "La o adica si Hitler daca era un scriitor reusit si scotea 2-3 opere de succes, ce mai conta ca a omorat milioane de evrei? Ca deh doar e un poet exceptional..

Pai Hitlerake chiar a fost artist, e drept ca mediocru, ce a picat examenul la arte (profesor evreu, oare de aici sa i se fi tras evreimii?!?), asa ca s-a reprofilat in dictator, profesie in care a excelat

Picturile lui Adolf Hitler (FOTO)

De la frustrari, Van Gogh si-a taiat urechea, Hitlerake a gazat cateva milioane de evrei...
Ati auzit de Winnetou? In copilaria mea era unul din cele mai iubite personaje. Karl May, cel care a scris romanele, era hot, falsificator, mitoman, etc, ocupatii care l-au expediat in parnaie (cum dezertarea l-a trimis pe Sven Hassel in batalionul disciplinar- multumesc soartei, altfel nu mai citeam noi Gestapo si Monte Cassino). Marii artisti erau si sunt dusi cu sorcova, unii mai subtire, altii grav de tot! Este o carte fascinanta pe tema asta: Personalitati accentuate in viata si literatura Cred ca am vrut sa scriu despre cartea asta de zeci de ori, dar am tot amanat. Mi-a marcat adolescenta, fiindca exact asta m-a invatat: Viata e complexa si are multe aspecte (Filantropica):si Nu judeca pe altul decat dac-ai trecut prin aceleasi kkturi. Si nici atunci! (ILegal):
DECI!
Ce are una cu alta?
De ce nu ai putea scrie ca Hitler a fost artist (sau ca iubea cainii si avea umor?) si sa-ti dai cu parerea despre opera lui?!?
De ce nu poti sa-l apreciezi pe Celine, ori pe Knut Hamsun, sau pleiada de simpatizanti sovietici/ castristi- Wells, Istrati, Kazandzakis, Gide, Rolland, Barbusse, Duhamel, Beauvoir, Sartre, Llosa, Márquez, Picasso,... CA ARTISTI?
De ce nu ai voie sa vezi marele poet din Paunescu cel gras si nostalgic-ceausist?!?
Sau cum zice romanul, ce-are sula cu prefectura?

Tag-uri Technorati: , , , , ,Comentarii

Da, e o problemă al naibii de controversată. De nedescâlcit.
Dar cum atâţia au fost... iertaţi, ca să zic aşa, presupun că la fel se va întâmpla şi cu poeziile lui Păunescu.
de Teodora in data de 2010-11-06 12:34
Am uitat să zic: foarte fain (grăitor) extrasul din "Filantropica".
(Apropo de Gheorghe Dinică, am văzut pe-o hartă că o stradă din localitatea Voluntari a primit numele lui. Nu vreau să spun cu asta decât că, atunci când i-am zărit numele pe hartă, am avut o tresărire - aproape uitasem că a murit. "Ce-i şi viaţa asta...", vorba Tanei, vecina mea.)
de Teodora in data de 2010-11-06 12:38
Dinica e nascut in Giulesti. Calea giulesti ar trebui sa-i poarte numele.
de tizul in data de 2010-11-06 13:42
hmm eu nu sunt de acord cu tine!
de Matei Valentin in data de 2010-11-07 08:24


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
   
 
 
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare