Abureli on-line Cum sunt un tip care trebuie sa se exprime, oricum si oricand, numai s-o comita, mare bucurie cu netul si blogul...pot povesti despre mine si bolunzii din jurul meu.

CACIB-uri la Sofia- Bulgaria, 14/15 februarie 2009
     media: 0.00 din 0 voturi

E crizaaaa!
La CACIB-urile din Sofia, Bulgaria, in alti ani, erau peste 400 de caini inscrisi; anul asta doar un pic peste 100!
Am plecat vineri noaptea, cu 2 masini, Laura si Lentz cu Matiz-ul lor si 2 Amstaffi (American Staffortshire Terrier), RJCH G for Spotika von Augustinwald si Thunder Rock's Prince in Spotika, noi, cu Loganul lui Gelal, noi avand un Bloodhound (Chien de Saint Hubert), Big de Badea Gheo (Bigul) si un Dobermann, Focus Psihoterapy (Cilly), Gelal si Mirela cu Labrador Retrieverul lui Varujan Vosganian , Club as Aran Conrad (Scipio), Gelal ca handler.
Drumul OK, ajungem dimineata la Sofia, nimerim ca orbul Braila, peste hotelul Acord, ieftin (51 euro/camera), cazeaza fara probleme propietari cu caini (fara taxe suplimentare, pe principiul- ce strici, platesti), conditii excelente (m-am spart de ras, fiindca intrand in camera, constat ca nu merg luminile de la intrare si baie; dupa ce am vazut ca nici cele din camera nu se aprind, am inceput sa realizez ca explicatia e alta si am observat ca totul in camera era electric, inclusiv incalzirea, asa ca am bagat cartea de vizita in fanta speciala si a pornit totul; exact in clipa aia, bubuieli in usa si, cand deschid, in usa, Gelal, cu paru' valvoi si-o fatza disperat-revoltata: "Bueiii, la mine-n camera nu mere ni'ca si n-avem calorifere!"; dupa mijtou' de rigoare, ii arat care-i treaba si-i setez caldura la 30 de grade!); fain ca tot aici mai erau cazati si alti prieteni romani, Dana Niculescu si Vali Marinescu, cu Ciobanestii lor Australieni, Sin-Sin si Sophie's Choice of Wolf Point, de la Gusti si Lorena Ghita, cu al ei Brac German cu par scurt, un caine de exceptie, T'es Beau du Nid aux Nobles, de la Manuela Banu. Profesoru' Milea, venit cu Tervuerenul- Barneby Tom Heritage, s-o cazat la mama dreacului, in afara Sofiei cu mult...
In fine, ne cazam, mancam un bufet suedez (2 euro si mananci cat duci!) si plecam in expo. Sofia, mai curata ca Bucurestiul, dar mai trista si fara viata (centrul mult mai fain, Todor Jivkov daramand mult mai putine cladiri vechi), circulatia mult mai OK, soferii mai putin agresivi, probleme cu panourile si a strazile, majoritatea in scriere slavona, populatia nu prea stie engleza, dar nimerim ponosita sala sportiva de stadionul PFC Lokomotiv Sofia.
Il intalnim pe Gusti (dr. Augustin Ionescu), ce era arbitru in expo. (la grupa II-a, doar o parte si a V-a).
Mi-a placut ca, la copoi sunt mai multe rase ca la noi, au fost in ring Dalmatieni, Rhodesian Ridgeback, Basset Hound, Beagle, pacat ca doar un Chien de Saint Hubert (Bloodhound), cel al Georgianei, Bigul, puiul junior produs de ea...
In prima zi, Bigul cel bloodhound ia Bulgaria Prim Junior, Best Junior, BOB (Best of Breed), BOG (Best of Group) si locul 3 la BIS (Best in Show, la bulgari se claseaza primii 5 caini). Cilly-dobermannita a luat Bulgaria Prim Junior si Best Junior, BOB (Best of Breed) si JBIS (Junior Best in Show, mercic Lentz pentru handlereala!). Scipio- labradorul, cu Gelal ca handler, ia Bulgaria Prim Junior si Best Junior. Laura si Lentz, cu amstaffii lor, au luat BOB-uri (Best of Breed), profesorul Milea, BOB (Best of Breed) si BOG (Best of Group) cu Tervuerenul, Dana si Vali, cu puii de australieni au luat Best Babby, Sophie's Choice of Wolf Point luand si -BBS-Best Babby in Show, Lorena cu bracul T'es Beau, au luat tot ce se putea lua- BOB (Best of Breed), BOG (Best of Group) si BIS (Best in Show)!!!
Rupti de oboseala, inapoi la hotel, mancam (din nou, supper-ieftin si tare gustos!), la un restaurant in apropierea hotelului si nani pana seara. Seara, ceva povesti cu caini, la un pahar de bere, sucuri & cafele si iara nani.
Duminica, la 10 suntem din nou in expo., si noile rezultate: Big-bloodhoundul ia Bulgaria Prim Junior, Best Junior, BOB (Best of Breed) si locul 3 la JBIS (ca si la Best in Show, la Junior Best in Show, la bulgari se claseaza primii 5 caini). Cilly- dobermannita nebuna a luat Bulgaria Prim Junior si Best Junior, BOB (Best of Breed) si JBIS (Junior Best in Show, mercic Gelal pentru handlereala!). Scipio-labradorul negru, cu Gelal ca handler, ia Bulgaria Prim Junior si Best Junior. Laura si Lentz, cu amstaffii lor, au luat din nou BOB-uri (Best of Breed), profesorul Milea, BOB (Best of Breed) si BOG (Best of Group) cu Tervuerenul, Dana si Vali, cu puii de australieni au luat Best Babby....!!! Din pacate, Lorena cu bracul T'es Beau, pierd locul intai- BOB-ul de la rasa, s-a vazut la grupa de ce (manarie evidenta, stapanul Weimaraner-ului care a luat grupa s-o tras de sireturi inainte si dupe show cu arbitrul Hristozov!!!).
Ii uitasem (sa ma scuze!), inca doi romani, Gabriela & Adrian Bobancu, cu un caine produs de ei, English cockerul Gussy (Int.Ch. Golden Lord's Overbear), BOB, BOG, in ambele zile.
Cred ca, per-total, romanii au avut 10 din primii 20 de caini din show.

Un slide-show cu cele 2 CACIB-uri (dati clik)

Dupa expo. hotaram sa o luam spre casa pe alta ruta, ca sa vedem muntii Stara Plania, asa ca plecam spre Velico Tarnovo (credem noi!), urmand 6-le (dreacu' s-o gandit ca drumul iese in ambele parti ale Sofiei, asa ca, ajutati de limba slavona de pe pancarde, ne trezim aproape de granita cu Macedonia!!!). Cale-ntoarsa, si de data asta, luam drumul bun. Ne oprim pe drum, in munti, la un popas fain (imi fac poze cu-n falus uriash de lemn!) si mancam copios si, din nou, ieftin-rau (patru oameni, cu mancare buna si pe saturatelea, bere, cafele, ape, sucuri, total 20 de euro, cu tot cu tips-ul substantial!).
Se face noapte si, datorita faimoasei semnalizari rutiere, mai facem dus-intors vre-o 20, adica 40 de kilometri, in fine, ramanem fara leva si cu becul de atentionare de la benzina aprins cu 50 de kilometri inainte de granita, glume-haz de necaz, spre sperierea ghinionului, despre cum impingem Loganul pana in granita, in granita Gelal baga masina pe contrasens, in fluieraturile nervos-isterizate ale politzaiului bulgar, vama romaneasca blocata de tiruri, asa ca, din nou pe contrasens, pana in prima benzinarie din Romania.

Un slide-show cu ceva fotografii (dati clik)

Abia astept vara sa merem la Kamchia, pe litoralul bulgaresc!

Kamcia (Bulgaria) 2008ComentariiComentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
   
 
 
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare