Abureli on-line Cum sunt un tip care trebuie sa se exprime, oricum si oricand, numai s-o comita, mare bucurie cu netul si blogul...pot povesti despre mine si bolunzii din jurul meu.

Euro Dog Show- prima zi- 3 october 2008 Budapest
     media: 5.00 din 4 voturi

Am facut-o si p-asta!
Fara ajutorul prietenilor, Gelal, Edis si Paulica, Dexdee si Elder, Liliana si Virgil nu ne-ar fi iesit.
Una peste alta, obositor, nebunesc (jur ca nu mai plec cu mai mult de 2 dihanii odata la asa un drum!) dar a meritat; ne-am si distrat (enorm!), ne-am intors si cu cupe si titluri, ne-am vazut vechi preteni cu dobermanni si bloodhounzi, ne-am facut noi prieteni, am revizitat locuri frumoase-foc...

Am plecat miercuri-noaptea, cu Gelal si Mirela, joi-seara am fost la Budapesta, la hotel Eben (multumim lui Csaba- presedintele Clubului Roman de Dobermann-DCR- pentru cazarea de exceptie, conditii bune, la Eben sunt oameni intelegatori si iubitori de caini , nu in ultimul rand, preturi mici!). Hotelul plasat in centru, in apropierea complexului expozitional.
Vineri dimineata a inceput nebunia.Complexul era urias, ca atare distantele foarte mari, ungurii nu le prea au cu engleza, ne-a prins tare bine bruma mea de maghiara (de balta) invatata in timp, de la ortacii de la mina si din desele plimbari in Ungaria, de pe vremuri...

bluzi1.jpg image by hamtp


De la distanta- cateodata si 2 kilometrii!- si greutatile in comunicare, tot felul de probleme. Pentru noi, marea problema, distantele pe care trebuia sa-ti cari cainii si toata dotarea aferenta, cele mai grele fiind custile.


Prima sincopa- intarzierea cu mai bine de o ora a inceperii arbitrajelor, care, cel putin pe mine, m-a facut sa pierd locul intai la juniori- bloodhound, caci Big (de Badea Gheo), puiul nostru, s-o plictisit sa fie carat incolo si-ncoace timp de 2 ore si fix la intrarea in ring i-o facut pocinogul lui Edis, care-l hendlarea si n-o mai vrut sa mearga cum ii este in obicei, adica elegant si cursiv, fara sincope si incapatanari de bloodhound...

Ne-am ales cu locul doi, respectiv European Youth Vicewinner Dog, oricum onorabil tinand cont ca urmatorul caine, juniorul Martinai, Dempsey Iseb, avea 15 luni
fata de cele 9 abia implinite ale Big-ulusheniei noastre (si la varsta asta 6 luni sunt al dreacului de mult la bloodhounzi si diferentele sunt evidente, arbitrul Rafael de Santiago oricum, nefiind interesat de varsta concurentilor!).Am intrat apoi eu, cu Zorica (Geo de Badea Gheo), care-o avut nenorocul sa fie intaratat de cainele unui concurent ce-o fost scapat in ring de nu mai putin de 4 (patru!) ori si care de fiecare data s-o dat la Zorica, maraind!
Rezultatul (previzibil de altfel) Zorica nefiind un caine foarte suportiv (inca n-o uitat trecutii 2 ani de vanatoare si haladuiala montana, cu dihaniile salbatece aferente muntilor Capatanii de pe Olt), maraieli si draci, nu mai suporta sa-l atinga nimeni, inclusiv eu (am dat chiar un mic spectacol de maraieli si smuceli la iesirea din ring); rezultatul- locul 3.Tiganca (Bella de Badea Gheo) o fost chiar mica fata de restul junioarelor, mica si ca varsta, dar si ca talie- locul 4.

Joitica (Quinoa del Campo dell'Oro), femeluta adusa de la pretenul Toni (Antonini Rodolfo, propietarul canisei del Campo dell'Oro, de la Citta Vechia- Italia), la schimb cu Tiganul (Black de de Badea Gheo, fratele Tigancii si al lui Big), a facut exact ce ma asteptam- cu toate ca era evident cea mai faina din ring n-o luat decat locul 4 (io zic ca o dezavantajeaza culoarea, miscarea fiind foarte eleganta iar conformatia fizica de exceptie!).
Baba Bella (Adity de Adria, cateaua datorita careia noi crestem bloodhounzi) cu numai 3 luni n-o avut 8 ani deci n-o intrat la veterane asa ca, de asteptat, o fo' depasita de celelalte femele de la deschisa, care aveau maxim 3 ani- locul 3.
BOB- Canisa Iseb / propietara Martina Klivarova (din cate zicea Martina, anul trecut era cat pe-acia ca o catelusa, acum campioana europeana de juniori, sa ajunga la noi in tara dar nu se stie de ce, probabil pretul cam vestic!- al nostru o preferat alta canisa).

Fain ca Georgiana (canisa de Badea Gheo) o avut cei mai multi caini din show, iar ca produsi o fo' la egalitate cu seful de club de la unguri, Horvath Istvan (Horvari Kennel), cehii de la Roborovski Kennel si madame Chantal Laporte de la faimoasa canisa belgiana Du Noble Limier.

Booon!

Multumiri lui Endre, de la Agria Dragon, care, ca o gazda ce era ne-o servit pe toti cu sandwichiuri si sucuri, la discretie!

O incurcatura, tanti secretara care-o scris cu pixul negru (tanti cealalta, cea care scria cu albastru o scris exact ce i-o zis arbitrul, caci o "ardea" si in engleaza), i-o trecut lui Big si lui Zorica pe foaia de arbitraj nagyon io (fb2 si 3) in loc de kituno (excelent2 si 3), treaba rezolvata de arbitrul din Puerto Rico, crescator de afgani, Rafael de Santiago (oricum, cu sau fara, tot locurile 2 si 3 le aveam ).

Ciudat, cum au observat multi, nu am prea priceput care din tipurile de bloodhound este preferat de portorican, fiindca ba a premiat caini grei si pielosi, ba uriasi si urechiati, chiar caini cu probleme mari de tren posterior, care in teren n-ar fi facut fata 10 minute...
Mie mi-au placut bloodhounzii cei unguresti, care au ramas caini de lucru, cu miscare lejera, eleganta si fara exagerari ce dau caini ce-ti iau ochii cu masivitatea si grosimea dar au probleme grave in miscare, vizibile la liniile rusesti si multi din cainii cehesti.


La sfarsitul Showului am tras o bauta si-un schimb de impresii cu Adela (Veverkova) si sotul ei (cunoscuti anul trecut, la Europenele de la Zagreb ), care fusesera in show cu impresionantul Barcarolla Roborovski si Pizika (care ne-o facut cinste c-un rakiu unguresc St.Hubertus! )

La dobermanni, Georgiana cu a ei Cilli (Focus Psihotherapy) o iesit in plutonul fruntas la puppy class, unde o luat nagyon ígéretes /very promising.Dupa show si o ora prin traficul infernal din Budapesta (mai rau ca la noi daca puteti crede asta, dar fara obrazniciile soferilor bucuresteni- singurii care fortau coloana erau, ia ghiciti?, mitici de-ai nostri, den bobor!) am iesit la o binevenita bauta, cu Edis, Paulica, Gelal, Mirela si mai apoi cu trupa de la
DCR, in frunte cu Csaba si Eva.
Tag-uri Technorati: , , , , , , , , , ,ComentariiComentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
   
 
 
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare